TÜGVA Batman İl Temsilciliği, 'Ortaokul Yaz Okulu' programı kapsamında 6 ve 8 haftalık süreç içerisinde, Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, hadis derslerinin yanında spor faaliyetleri gibi etkinlikler gören öğrenciler için kapanış ve ödül töreni programı düzenlendi.
Programa Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sıddık Çiftçi, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve bin 250 öğrenci ve ailelerinin katıldığı program Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan Tügva İl Temsilcisi Mehmet Onutçu’nun ardından program okunan şiir dinletilerinin ardından küçük çocukların ilahi ve ezberledikleri hadis-i Şerif ve ayetleri okuyarak devam etti.
Programından bir konuşma yapan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, “Her ne kadar x kuşağı, z kuşağı şeklinde sınıflandırmaya ve kategorize etmeye devam etseler de Allah’ın izni ile Allah’ını ve Kur’an’ını bilen, Peygamberini tanıyan, kendi öz adetlerini bilen, manevi değerlerine bağlı olan ümmet sevdalısı bir nesil yetişiyor.” dedi.
“81 İLDEN 120 BİN ÖĞRENCİ İLE YAZ OKULUMUZU TAMAMLADIK”
Eminoğlu “Bu tablonun oluşmasında emeği geçen Tügva Batman İl Temsilciliğimize, eğitmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. En önemlisi de kıymetli ailelerimize, anne ve babalarımıza çocuklarını bu programlara gönderdikleri için teşekkür ediyorum. 7-8 sene önce bu süreçleri başlattık. Türkiye’nin dört bir tarafında 81 ilin 571 ilçesinde bir gönüllüler ordusu ile beraber bu çalışmaları yürütme gayretindeyiz. Bu yaz ayında okulumuzun ortaokul kısmında 81 ilden 120 bin öğrenci ile Yaz Okulumuzu tamamladık. Doğa kampları ve lise öğrencilerimizle beraber bu sayı 200 bine ulaştı. Hedefimiz 90 bin kişi idi. Başvuruların yoğun olması bu sayıyı arttırdı.” ifadelerini kullandı.
“BU SENE 40 BİN ÖĞRENCİMİZ BU VESİLE İLE İLK DEFA KUR’AN-I KERİM’E GEÇMİŞ OLDU”
Amaçlarının inancını bilen ve uygulayan bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Eminoğlu, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğreten ve öğreneninizdir’ Hadis-i Şerifi’ni merkezimize alarak 120 bin öğrencimizden üçte biri yani yaklaşık olarak 40 bin öğrenci bu vesile ile ilk defa Kur’an-ı Kerim’e geçmiş oldu. Bu çok önemli bir gurur tablosudur. Birileri gençliğimizi her ne kadar x kuşağı, z kuşağı şeklinde sınıflandırmaya ve kategorize etmeye devam etseler de Allah’ın izni ile Allah’ını ve Kur’an’ını bilen, peygamberini tanıyan, kendi öz adetlerini bilen, manevi değerlerine bağlı olan ümmet sevdalısı bir nesil yetişiyor. Tabiri caizse istedikleri kadar kudursunlar. İstedikleri kadar oyun yapmaya kalksınlar. Onlar bir oyun yapar ama Allah’ında bir oyunu vardır.” şeklinde konuştu. MEHMET TAHİR AKGÜL
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı köy ziyaretleri kapsamında Hasankeyf köylerini ziyaret ederek halkın sorun ve taleplerini dinledi.
Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi bünyesinde kurulan gıda denetim ekipleri ile ilimizde kayıtlı yaklaşık 2450 Gıda İşletmesinde yapılan denetimler devam ediyor.
Batmanlı Siyasetçi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Biz önce insan yetiştirmeliyiz." dedi.
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yeni eğitim binasına taşınan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü denetleyip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Valilik, mülki idare amirleri adına para talebinde bulunarak vatandaşları dolandırmak isteyenlere karşı uyarıda bulundu.
TBBDF (Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu) Batman İl Temsilciliği Dart Turnuvası’nı gerçekleştirdi.
|