Zamların halkın hayatını zorlaştırdığını belirten Şimşek, “Geçtiğimiz günlerde Elektriğe ve doğal gaza sessiz sedasız zam yapıldı. Evlerde %20, sanayide ise %50 oranında yapılan zammın, halkın hayatını daha da zorlaştıracağı muhakkaktır. Resmi rakamlar baz alındığında bile tüketici enflasyonunun %100’e yaklaştığı, üretici enflasyonunun ise %150’lere ulaştığı bu süreçte yapılan bu zamlarla enflasyonun daha da artacağı muhakkaktır” dedi.
Zamların maliyeti artıracağını söyleyen Şimşek, “Sanayide kullanılacak elektrik ve doğal gaza yapılan yüksek zamlar, maliyetleri artıracak ve pek tabii olarak ürünlerin satış fiyatına yansıyacaktır. Yükselen fiyatlar vatandaşın alım gücünü düşürecek bu da beraberinde üretimi tehdit edecektir. Üretimin zorlaşması ve tedarik sıkıntısının baş göstermesi ile sorunlar daha da büyüyecektir. Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe de zam yapıldığı için tarımsal ürünlerin de fiyatları artacak ve bu zamlar dönüp dolaşıp yine vatandaşın cebini yakacaktır.” İfadelerini kullandı.
Halkın enflasyona ezdirildiğini vurgulayan Şimşek, “Enerji fiyatlarına getirilen zamlarla birlikte üretici fiyatlarında oluşan artışa ilgisiz kalınmamalıdır. Halk, zam üstüne gelen zamlarla adeta enflasyona ezdirilmektedir. Hükümet enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadeleyi öncelemeli, buna uygun adımlar atmalıdır. Yeni bir zam furyasını tetiklemesi muhtemel olan bu zamlar derhal geri alınmalıdır. “ diye konuştu.
SORUNLAR ÇÖZÜLEREK EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLANMALI
Yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili de konuşan Şimşek, “Yeni eğitim-öğretim dönemi pek çok sorun ve sıkıntıyla birlikte başlamaktadır. Ekonomik krizin vatandaşın belini büktüğü bu dönemde, öğrenci okutan vatandaşın beli iki kat bükülmektedir. Her ne kadar adına "zorunlu ve parasız eğitim" denilse de başta servis ücretleri ve kırtasiye giderleri olmak üzere mevcut eğitim sistemi, velilerin üzerine çok büyük bir ekonomik yük bindirmektedir.” Dedi.
Şimşek şu ifadeleri kullandı: “Yaşanan derin ekonomik kriz karşısında; zorunlu ve "parasız" eğitimin bir gereği olarak bütün ailelere servis desteğinde bulunulmalı ve kırtasiye yardımı yapılmalıdır. Özellikle de birden fazla öğrenci okutan dar gelirli ailelere öğrenci başına mutlaka ayrıca destek vermelidir. Ücretli öğretmen uygulamasına son verilmeli, öğretmen açığının kapatılması için de yeteri kadar kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır. Okullara yapılacak eğitim ödeneği, ihtiyaçları karşılayacak düzeyde olmalıdır. Bu yıl öğrencilere yardımcı kaynak verileceğini açıklayan Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilere yeteri kadar yardımcı kaynak vermeli ve okullar bu konuda denetlenmelidir.” MEHMET TAHİR AKGÜL
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı köy ziyaretleri kapsamında Hasankeyf köylerini ziyaret ederek halkın sorun ve taleplerini dinledi.
Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi bünyesinde kurulan gıda denetim ekipleri ile ilimizde kayıtlı yaklaşık 2450 Gıda İşletmesinde yapılan denetimler devam ediyor.
Batmanlı Siyasetçi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Biz önce insan yetiştirmeliyiz." dedi.
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yeni eğitim binasına taşınan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü denetleyip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Valilik, mülki idare amirleri adına para talebinde bulunarak vatandaşları dolandırmak isteyenlere karşı uyarıda bulundu.
TBBDF (Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu) Batman İl Temsilciliği Dart Turnuvası’nı gerçekleştirdi.
|