Ramanlı Ölüm Yolunu Kapatıp Eylem Yaptı

Ramanlı Ölüm Yolunu Kapatıp Eylem Yaptı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 07:42
Ramanlı Ölüm Yolunu Kapatıp Eylem Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 4 kişinin öldüğü kazanın yaşandığı yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Kazada ihmali bulunanlar hakkında da suç duyurusunda bulunan Ramanlı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yolda acilen önlem alınmasını istedi.

Batman-Siirt Çevreyolu, Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında akşam saatlerinde bir hafif ticari araç, düğün töreni çıkışında yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı.

Kazada aynı aileden olan 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.

Kazanın ardından HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partililerle birlikte bugün sabah saatlerinde kazanın meydana geldiği yerde yolu trafiğe kapattı.

Milletvekili Ramanlı, kanı temsilen yola kırmızı renkli boya döktü.

Burada açıklama yapan Ramanlı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yolda acilen önlem alınmasını istedi.

“ARTIK KANLARIMIZ AKMASIN”

Dün gece Organize Sanayi Bölgesi yolunda çok feci bir kazanın meydana geldiğini hatırlatan Ramanlı, “İkisi çocuk olan 4 vatandaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Yıllardır bu yolun düzeltilmesi ve orta refüjün aydınlatılması için çağrıda bulunuyoruz. Bugün bu sebeple bu yolu trafiğe kapattık. Artık yeter diyoruz. Artık kanlarımız akmasın. İnsanlarımız ölmesin diyoruz. Burada tedbir almak çok zor değil. Aksine çok kolaydır. Bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI”

Açıklamasının devamında Ramanlı, “HÜDA PAR olarak ben, il başkanımız ve il teşkilatımız olarak burada bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Bütün bakanlardan genel müdürlerine, valisinden şeflerine kadar herkesin artık buraya odaklanmasını, işini gücünü bırakıp buradaki tehlikeli yolun düzeltilmesi için elinden geleni yapması çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Ramanlı ve beraberindeki partililerin yaklaşık 5 dakika ulaşıma kapanan yolu boşaltması sonucu yeniden ulaşım normale döndü.

İHMALİ BULUNAN YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Milletvekili Ramanlı, daha sonra adliyeye giderek 4 kişinin öldüğü kazada ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışı gazetecilere kısa bir açıklama yapan Milletvekili Ramanlı, Cumhuriyet Başsavcısıyla görüştüklerini, bu yolun yapımında ihmal gösteren bütün yetkililerin soruşturulması ve onlar hakkında bir soruşturma başlatılması için suç duyurusu dilekçelerini verdiklerini söyledi. MEHMET TAHİR AKGÜL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.