DSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISI
  • besiri gazetesi
  • Gündem
  • DSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISI

DSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISI

ABONE OL
Mayıs 10, 2025 08:16
DSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISIDSİ’DEN BARAJ VE KANALLARA GİRİLMESİN UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, Batman’daki barajlar, göletler ve sulama kanallarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte ortaya çıkan tehlikeli durumlara karşı vatandaşları ciddi şekilde uyardı.

MEHMET MİKYAS

Kurum, bu su kaynaklarına yüzmek, balık tutmak veya piknik yapmak amacıyla girmenin kesinlikle yasak ve hayati risk taşıdığını duyurdu.

DSİ tarafından işletilen baraj gölleri, gölet rezervuarları ve sulama kanallarının can ve mal güvenliği açısından büyük tehlikeler barındırdığına dikkat çekilen açıklamada, bu alanlara girmenin hem yasal olmadığı hem de ölümcül sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen vatandaşların bu bölgelere yönelmesinin boğulma vakalarında tehlikeli bir artışa neden olduğu belirtildi.

Ayrıca açıklamada, DSİ’ye ait tesislerin bakım, onarım ve işletme amaçlı kullanılan servis yollarının araç ve yaya trafiğine uygun olmadığı ifade edildi. Vatandaşların bu yolları ulaşım amaçlı kullanmamaları gerektiğinin altı çizildi.

DSİ, son yıllarda yaşanan üzücü boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla Batman Çayı, Batman Baraj Gölü, diğer göletler ve sulama kanallarına kesinlikle girilmemesi çağrısında bulundu. Sulama tesislerine girmenin yasak olduğu ve servis yollarında aşırı hız yapılmaması gerektiği de önemle hatırlatıldı.

Yetkililer, vatandaşların “Suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu” yönündeki uyarıları dikkate alarak, özellikle çocuklarını bu riskli alanlardan uzak tutmaları gerektiğini önemle belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

We place cookies in accordance with the purposes outlined in our data policy and in compliance with regulations. For details, please review our data policy .