BÖĞÜRTLEN YETİŞTİRİCİLİĞİNE İLGİ YOĞUN

BÖĞÜRTLEN YETİŞTİRİCİLİĞİNE İLGİ YOĞUN

ABONE OL
Mayıs 10, 2025 08:20
BÖĞÜRTLEN YETİŞTİRİCİLİĞİNE İLGİ YOĞUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Böğürtlen Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” büyük ilgi görüyor.

MEHMET TAHİR AKGÜL

Proje kapsamında böğürtlen üretimi yapılan bahçeler ve Batman OSB’deki bir meyve suyu üretim tesisine teknik bir gezi düzenlenerek üreticilere böğürtlen yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Proje çerçevesinde, böğürtlen yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek çiftçilere bu potansiyel gelir getirici ürünün yetiştiriciliğindeki en son teknikler ve yenilikler anlatıldı. Eğitimlerin ardından düzenlenen teknik gezi ile üreticilerin mevcut üretim faaliyetlerini yerinde gözlemlemesi sağlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, eğitimde böğürtlen yetiştiriciliğine başlamak için İl Tarım Müdürlüğüne başvuran üreticilere yönelik açıklamalarda bulundu. Aydın, ildeki ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “İlimizde bir yandan temel ürünlerimizin verimini ve kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yürütürken, diğer yandan da çiftçilerimize ek gelir sağlayacak ürünlerin üretimini teşvik etmek amacıyla önemli projeler hayata geçiriyoruz. Böğürtlen Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi ile kuracağımız böğürtlen bahçelerinin üreticilerimiz için yeni ve önemli bir gelir kaynağı olacağına inanıyorum. 2025 yılının ülkemiz ve tüm çiftçilerimiz için bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum,” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.