HAK-İŞ: “EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

HAK-İŞ: “EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

ABONE OL
Mayıs 18, 2025 07:08
HAK-İŞ: “EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında emekçilerin haklarını kararlılıkla savunduklarını ve sorunların çözümü için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

MEHMET MİKYAS

1 Mayıs 2025 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklaması, coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Bünyamin Söğüt tarafından okunurken; Hizmet-İş Sendikası İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Orak, İdris Ezer, Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Altunç ve çok sayıda Hizmet-İş sendika üyesi katılım sağladı.

Söğüt, okuduğu mesajda Türkiye’nin dört bir yanındaki emekçilerin alın teriyle onurlu bir yaşam sürme mücadelesi verdiğini belirterek, 1 Mayıs’ın “birlik, mücadele ve dayanışma günü” olduğunu ifade etti. Rize’deki merkezi kutlamalarla eş zamanlı olarak Batman’da da taleplerin dile getirildiğini belirten Söğüt, açıklamasında şu önemli başlıkların altını çizdi:

“HAKSIZ İŞTEN ÇIKARMALARA VE SENDİKAL HAK İHLALLERİNE KARŞIYIZ”

Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinde işten çıkarılan ve 360 gündür eylem yapan işçilerin, Altındağ Belediyesi, Lezita ve Yolbulan’daki grevci emekçilerin yanında olduklarını vurgulayan Söğüt, “Sendikadan istifaya zorlanan, işten çıkarılan her bir emekçinin yanındayız” dedi. HAK-İŞ olarak, sendikal hak ve özgürlüklere yönelik müdahaleleri kınadıklarını belirtti.

“EMEĞİN HAKKINI ALMASI İÇİN ALANLARDAYIZ”

HAK-İŞ’in 1 Mayıs öncesinde Kocaeli, Van, Aydın, Konya ve Gaziantep’te düzenlediği bölgesel toplantılarda emekçilerin sorunlarını gündeme taşıdıklarını söyleyen Söğüt, bu toplantılarla örgütlü mücadelenin gücünün bir kez daha ortaya konduğunu ifade etti.

Uzaktan, esnek ve kısmi zamanlı çalışma biçimlerinde işçilerin haklarının korunmasını isteyen Söğüt, ev hizmetlerinde çalışanların da İş Kanunu kapsamına alınmasını, bakım sigortasının hayata geçirilmesini talep etti. Ayrıca, kadınların, gençlerin ve engellilerin istihdama katılımının artırılması gerektiğini belirtti.

“EMEĞİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Söğüt, HAK-İŞ olarak yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek adil, sürdürülebilir ve kapsayıcı sosyal politikalarla emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini kaydetti.

“Biz emeğin ve emekçinin sesi olmak için buradayız. Bugün de yarın da aynı kararlılıkla alanlarda olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.