Halk Kütüphanesi Tatilde De Hizmette Olacak

Halk Kütüphanesi Tatilde De Hizmette Olacak

ABONE OL
Haziran 22, 2024 11:18
Halk Kütüphanesi Tatilde De Hizmette Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sınavlara hazırlanan öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi müdürü Muhammet Geliş, yaz tatilinde de tam kapasite ile kitap okumak veya ders çalışmak isteyen genç-yaşlı herkesin hizmetinde olduklarını söyledi.

Kitap okumaktan ders çalışmaya, sınava hazırlanmaktan çeşitli kurslara katılmaya kadar geniş bir alanda hizmet veren Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi, yaz tatilinde de tam kapasite hizmet vermeye devam ediyor.

2023 yılında 1.654.852 kişinin kütüphaneden faydalandığını açıklayan Halk Kütüphanesi müdürü Muhammet Geliş, “Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi, Çocuk, Gezici ve Şube Halk Kütüphaneleri olarak Batman merkezde toplamda 8 kütüphane, yaz tatilinde tam kapasite hizmet vermeye devam ediyoruz. İsteyen vatandaşlarımız kütüphanemizde temiz ve serin ortamda çeşitli sınavlara hazırlanma, araştırma yapma ve kitap ödünç alma imkanına sahip.” dedi.

Kütüphane nezdinde farklı kurslar açtıklarını ve her yaş grubuna yönelik faaliyetler yürüttüklerinin altını çizen Geliş, “Kütüphaneler, sadece kitap okuma değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkânı da sunarak, vatandaşlarımızın gelişimine katkı sunuyor. 0-3 ve 3-6 yaş oyun grupları oluşturarak uzman eğitmenler eşliğinde etkinlikler yaptırıyoruz. Masal atölyesi ve cep sinemasıyla ilkokul çocuklarımızın farklı ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MEHMET MİKYAS

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.