Meyan köklerinden yapılan ve Batman’da yıllardır sevilerek tüketilen ‘Ava Susê’ olarak bilinen meyan şerbetinin sezonu açıldı.
MEHMET MİKYAS
Batman’da 20 yılı aşkın bir süredir ava susê yaparak satan Vedat Katırcı, şerbet sezonunu açtıklarını söyledi.
Batmanlıların severek tükettiği ve başta şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığın şifası olduğu bilinen meyan şerbetini nisanın ilk haftasından itibaren satmaya başladıklarını belirten Katırcı, “Batman, Diyarbakır, Bitlis, Mardin ve Siirt’in çeşitli bölgelerinde kendiliğinden yetişen meyan köklerinden yapılan bu meşrubatı Batman’da 20 yıldan fazladır yapıp satıyoruz. Ava Susê, özellikle şeker hastalığına iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış, faydalı bir içecektir. Nisan ayı itibarıyla bu meşhur sokak lezzetini satmaya başladık.” ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026EKONOMİ
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026GÜNDEM
28 Mayıs 2026We place cookies in accordance with the purposes outlined in our data policy and in compliance with regulations. For details, please review our data policy .