UMRECİLER DÖNDÜ, VALİZLERİ GELMEDİ!

UMRECİLER DÖNDÜ, VALİZLERİ GELMEDİ!

ABONE OL
Şubat 15, 2026 05:07
UMRECİLER DÖNDÜ, VALİZLERİ GELMEDİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batmanlı umre yolcuları dönüş yolunda bagaj sürpriziyle karşılaştı. Uçağa alınmayan valizlerin ne zaman teslim edileceği belirsizliğini korurken, vatandaşlar yaşanan aksaklığa sert tepki gösterdi.

MEHMET MİKYAS

Batman ve çevre illerden umre yapmaya giden vatandaşlar, umrelerini bitirip döndüler. Valizlerini almaya giden umreciler valizlerinin olmadığını fark etti. Valizlerinin büyük kısmının uçağa alınmadığı daha sonra başka uçakla gönderileceği belirtildi.

Batman ve çevre illerden kutsal topraklara giden umre kafilesi, dönüş yolunda Türk Hava Yolları (THY) ile büyük bir mağduriyet yaşadı. Medine’den Diyarbakır Havalimanı’na gelmesi beklenen uçak, önce 5 saatlik bir rötarla hayal kırıklığı yarattı. Saatlerce havalimanında yakınlarını bekleyen vatandaşlar, uçağın inmesiyle derin bir nefes alacağını düşünürken, asıl kriz bagaj alım noktasında patlak verdi.

Vatandaş Mağdur, Muhatap Yok

Uçaktan inen umreciler, valizlerini almak için bekledikleri bantta büyük bir şokla karşılaştı. Yolcuların yarısına yakınının valizlerinin uçağa alınmadığı ve Suudi Arabistan’da bırakıldığı ortaya çıktı. Havalimanında muhatap bulamamaktan şikayet eden vatandaşlar, ne zaman geleceği belli olmayan eşyaları için hiçbir resmi bilgilendirme yapılmamasına sert tepki gösterdi. Bagaj bandı başında bekleyen kalabalık, yetkili bir ağızdan açıklama beklerken havalimanında adeta bir “kaos” hakim oldu.

“Uçak Kapasitesi Belli Neden Valizler Alınmadı”

Mağduriyetini dile getiren bir vatandaş, uçağın kapasitesinin belli olduğunu ancak buna rağmen valizlerin getirilmemesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Özellikle Batman, Siirt ve Urfa gibi çevre illerden gelen yolcuların, valizleri olmadan evlerine dönmek zorunda kalmalarının büyük bir mağduriyet yarattığını ifade eden vatandaş: “Uçak geldi ama valizlerin yarısı yok. Muhatap yok, bilgi yok. İnsanlar perişan durumda,” sözleriyle THY yetkililerine seslendi.

Umre ibadetini tamamlayıp dönen vatandaşlar için durumun en acı tarafı ise sevdiklerine getirdikleri hediyelerin ve zemzemlerin valizlerde kalması oldu. Yıllardır hayalini kurdukları yolculuktan huzurla dönmek isteyen umreciler, havalimanında karşılaştıkları bu plansızlık ve ilgisizlik nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadı. Vatandaşlar, bir an önce valizlerinin adreslerine teslim edilmesini ve bu ihmalin sorumlularının hesap vermesini bekliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.