Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı köyünde uzun süredir devam eden içme suyu sorunu çözüme kavuştu.
MEHEMT TAHİR AKGÜL
Köyde yaşanan su yetersizliği, İl Özel İdaresi tarafından yapılan teknik incelemeler sonucunda hazırlanan projeyle giderildi.
Yapılan çalışmalar kapsamında, köyün içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 200 metre derinliğinde bir sondaj kuyusu açıldı. Sondajdan saniyede 4 litre debiyle su temin edilerek, 150 ton kapasiteli gömme bir su deposu inşa edildi.
Ayrıca, 2 bin metre uzunluğunda polietilen boru döşenerek içme suyu şebekesi tamamen yenilendi. Sistemin kesintisiz şekilde çalışabilmesi için gerekli enerji ihtiyacını karşılayacak Enerji Nakil Hattı da kuruldu.
Yenileme çalışmaları, Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale ile hayata geçirilirken, köydeki su altyapısı modern bir yapıya kavuşturulmuş oldu. Yapılan bu çalışmalarla birlikte köy halkının içme suyuna erişimi sürekli hale getirildi.
GÜNDEM
14 Temmuz 2026GÜNDEM
14 Temmuz 2026EKONOMİ
14 Temmuz 2026GÜNDEM
14 Temmuz 2026GÜNDEM
14 Temmuz 2026GÜNDEM
14 Temmuz 2026GÜNDEM
14 Temmuz 2026We place cookies in accordance with the purposes outlined in our data policy and in compliance with regulations. For details, please review our data policy .